Tort raw-vegan cu zmeura

În căutarea unui tort sănătos pe care să-l prepar de ziua mea am găsit rețeta acestui tort, am adaptat-o la ingredientele pe care le folosesc mai frecvent și am obținut un tort cu adevărat minunat, mai sănătos și în care glazura de cacao se combină atât de bine cu zmeura acrișoară.

Poți încerca o astfel de rețetă chiar dacă ești la dietă deoarece are ingrediente blânde cu silueta și o porție îți asigură sațietate și energie spre deosebire de torturile clasice cu zahăr care de obicei îți consumă din energie pentru a fi digerate și te fac să vrei mai mult.

La acestea adaug că toate ingredientele  conțin substanțe nutritive cu valoare deosebită: proteine, vitamine, minerale, fibre și nici urmă de zahăr sau făină.

Pentru a-l prepara ai nevoie de ingrediente, de un robot de bucătărie/blender și de deschidere față de un astfel de desert, mai ales dacă nu ai mai preparat până acum.

Nu te îngrijora în privința cantităților deoarece le poți ajusta după dorințele și gusturile tale. Important este să faci o dată apoi le poți adapta.

Ingrediente și mod de preparare:

Pentru blat:
– o cană de migdale lăsate la înmuiat peste noapte;
– o cană de curmale fără sâmburi (le rehidratezi 30 de minute în apă apoi le adaugi scurse de apă);
– 4 linguri ulei de cocos topit;
– 1 lingură cacao;

Se pun ingredientele în robot/blender și se procesează până se omogenizează. Se așează amestecul într-un inel culinar sau direct pe un platou dându-i forma dorită.

Pentru cremă:
– două căni de caju lăsat la înmuiat peste noapte;
– 4 linguri de miere;
– 4-5 linguri de ulei de cocos topit;
– o ceașcă de zmeură sau fructe de pădure.

Se procesează ingredientele cu excepția zmeurei în robot/blender la viteză mare până capătă consistența unei creme. Jumătate din cantitate se pune direct pe blat, adaugi zmeura iar deasupra ei așezi restul de cremă.

Pentru glazură:
– 4 -5linguri cacao;
– 3-4 linguri miere;
– 3 linguri ulei de cocos.

Se amestecă ingredientele până se omogenizează apoi se adaugă glazura peste tort.

Tortul se pune la frigider pentru 3 ore și apoi se servește cu drag.