Tartă raw cu fulgi de orz și coacăze roșii

Fiind la țară am vrut să pregătesc un desert pentru noi și pentru socrii dar fără clasicele zahăr și făină și astfel am inventat rețeta de mai jos.

Totul a pornit de la niste minunate coacăze roșii găsite la bunicii mei într-un sat uitat de lume din Arges care s-au înțeles foarte bine în acest desert cu fulgii de orz și cu mierea de pe niște dealuri din Vâlcea, desertul fiind pregătit in Dâmbovița.

Nu știu dacă datorită geografiei dar rezultatul a fost unul fantastic: o tartă de vară gustoasă și răcoritoare.

Ingredientele pentru blat:

– 2 cani fulgi orz (poți folosi ovăz)

– o jumătate cană de semințe de floarea-soarelui măcinate ( eu am găsit o râșniță de cafea)

– 4 linguri miere

– 2-3 linguri ulei de cocos.

– o lingură semințe in măcinate

– un praf de sare neiodata.

Ingredientele pentru cremă:

– două căni de coacăze

– 3-4 linguri de miere

– o lingură ulei de cocos

– 2-3 linguri carob (pudră de roșcove) – opțional.

Mod de preparare:

Am pus fulgii de orz într-un bol și am adăugat apa fiartă cât să-i acopere. Când s-au răcit am adăugat restul ingredientelor pentru blat, am amestecat bine și am transferat compoziția pe un platou dandu-i formă rotundă.

Pentru cremă am ales coacăzele de codițe, le-am spălat și le-am pasat cu o furculiță dar nu prea rau pentru o consistență mai deosebită. Poți opri coacăze și pentru ornat. Am adăugat restul ingredientelor, am amestecat și am pus crema peste blat apoi am ornat cu frunze de mentă proaspătă și cu bobite de coacăze.

Am lăsat tarta la frigider 3-4 ore pentru a se intrepatrunde aromele și am servit-o pe seară cu mare plăcere, eu și fetita mea cerând si a doua portie.

Observații:

– poți folosi la fel de bine zmeură in loc de coacăze;

– mai poți ajusta din ingrediente și din cantitati in functie de ceea ce-ți place și de ceea ce ai la dispoziție.

Spor la treabă și poftă bună! (Mie mi s-a făcut poftă doar scriind!)😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *