Iubește-ți greutatea actuală!

Fiind în luna februarie, în perioada dintre Valentine’s Day și Dragobete m-am gândit să-ți propun ceva mai deosebit și în ton cu această perioadă:  ”Iubește-ți greutatea actuală!”  Da chiar asta vreau să spun și îți voi da și câteva argumente pentru care să faci acest lucru.

Indiferent dacă vrei să slăbești sau să te îngrași aceasta este o altă abordare a acestui obiectiv, a-ți iubi greutatea actuală fiind un pas către greutatea dorită, un pas obligatoriu aș spune și care s-ar putea să te scutească de câteva frustrări.

Iată argumentele mele pentru a-ți iubi greutatea actuală și corpul așa cum este el acum:

  1. În primul rând dacă nu ești mulțumit de greutatea ta actuală și o respingi sau mai mult o urăști, nu vei fi mulțumit nici de greutatea pe care vrei s-o obții. Vei găsi și atunci niște aspecte la corpul tău care să te nemulțumească. În plus greutatea pe care ți-o dorești, odată obținută nu-ți va rezolva toate problemele pe care le ai (îți garantez asta și din proprie experiență).
  2. Dacă îți iubești copul exact așa cum este acum atunci vei fi mai dispus să faci în prezent anumite acțiuni pentru el – să combini corect alimentele, să faci mișcare – acțiuni care în timp vor conduce la greutatea pe care ți-o dorești. Dacă în schimbi îți respingi corpul așa cum este el acum nu vei fi la fel de dispus sa ”lucrezi” pentru el. Într-un fel lucrezi pentru cineva drag și altfel pentru cineva care îți displace!
  3. Poate ai mai auzit că dragostea poate să dizolve orice obstacol așa că te poate ajuta să obții greutatea dorită și mă refer la dragostea pentru tine și corpul tău. Corpul tău este alături de tine zilnic și te ajută cum poate mai bine deși uneori poate că nu l-ai tratat așa cum merita, Poate l-ai neglijat sau l-ai abuzat mâncând prea mult sau fiind sedentar și totuși el te-a slujit și în aceste condiții. Este momentul să-i recunoști meritele și să ai mai multă grijă de el.

Câteva căi prin care să-ți iubești corpul și greutatea actuală:

  • acceptă-ți corpul și greutatea așa cum sunt ele acum gândindu-te cât de bine este când ești acceptat necondiționat, fără ca cineva să încerce să te schimbe. Ți-am explicat că ai un corp care îți este alături permanent iar greutatea pe care o ai în prezent este rezultatul acțiunilor TALE ca urmare nu are rost să o urăști.
  • ai grijă de corpul tău cât poți de bine: mănâncă sănătos, fă mișcare, îmbracă-l adecvat, odihnește-te când îți semnalizează că este obosit.
  • spune-le corpului tău și greutății tale ”te iubesc” în gând sau cu voce tare. Proiectează dragoste asupra lor nu dispreț și neacceptare. Dacă ți-e greu la început să faci acest lucru gândește-te la ceva ce iubești mult sau la cineva pe care îl iubești mult apoi proiectează acea dragoste asupra corpului tău, a greutății tale. Acest lucru te va ajuta să faci acțiunile corecte pentru a obține greutatea dorită deoarece tratându-ți corpul cu dragoste nu-l mai poți trata incorect mâncând în exces, mâncând seara târziu. fiind sedentar.
  • spune-ți ție ”te iubesc”. Este datoria ta să te iubești și să ai grijă de tine.  Când te iubești ai grijă de tine și de greutatea ta și evident poți să ai grijă de ceilalți (știu că nu prea am fost educați să ne iubim mai întâi pe noi înșine și am considerat necesară această precizare!).

Chiar dacă aceste lucruri sunt ceva nou pentru tine totuși încearcă-le. Nu ai nimic de pierdut, ba mai mult îți faci mai ușor drumul către greutatea dorită.

Lasă mai jos un comentariu în care să-mi spui ce gesturi faci tu față de tine pentru a ajunge la greutatea dorită.

Mihaela Anghel

 

Sursă poză: https://teotrandafir.com/relatii/cuplu/esti-sigura-cand-trebuie-sa-spui-te-iubesc-pentru-prima-data-24536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *