Ce faci când ai doar o ciorbă în frigider?

Articolul de astăzi va fi scurt și la obiect și sper ca soluția propusă să te entuziasmeze la fel de mult ca pe mine. Am citit despre ea într-o carte despre alimentația sănătoasă acum vreo doi ani și de atunci am aplicat-o de mai multe ori.

Pentru mine a fost o soluție salvatoare din două puncte de vedere. În primul rând mi-a oferit ideea de a transforma un banal fel de mâncare – ciorba – în două feluri de mâncare care să asigure o masă, iar în al doilea rând este vorba despre o masă sănătoasă.

În cazul în care ți se întâmplă și ție să trebuiască să pregătești o masă pentru tine sau pentru familie având la dispoziție doar o oală cu ciorbă ca mâncare gătită o poți transforma într-o adevărată masă cu două feluri de mâncare.

Poți aplica această soluție indiferent dacă preferi supele/ciorbele cu sau fără carne, iar dacă te hotărăști să aplici această metodă poți prepara de la început supa/ciorba folosind mai multe legume.

Iată cum procedezi.

Separi ciorba în două părți:  o parte supa și o parte carnea cu legumele. Pui supa într-un bol cu verdeață proaspătă deasupra și o servești pe post de felul întâi, iar legumele și carnea le servești ca felul doi.

Dacă ciorba ta are prea puține legume sau este fără carne poți adăuga câteva legume proaspete (tăiate după preferință sau date pe răzătoare – morcov, țelină, roșii etc) pe care le amesteci cu cele fierte din ciorbă. Peste legume poți adăuga condimente naturale pentru un plus de savoare.

Dacă ciorba este de legume poți servi cele două feluri de mâncare cu pâine iar dacă ciorba este cu carne este de preferat să o consumi fără pâine.

Beneficiile de care te bucuri aplicând această metodă:

  • transformi rapid un fel de mâncare în două feluri de mâncare;
  • te bucuri de mâncare așezat la masă așa cum trebuie și îți mulțumești și familia care poate așteaptă de la tine să pui masa;
  • legumele crude pe care le adaugi îți asigură un plus de vitamine și enzime cu rol important în digestie și sănătate;
  • poți apela la această soluție indiferent dacă ești interesat să dai jos niște kilograme sau doar vrei să mănânci sănătos.

Sper să-ți fie de folos această metodă și aștept părerea ta după ce o încerci.

Mihaela Anghel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *