Gustare cu brânză – de luat la serviciu

Aceasta este o rețetă improvizată pentru o zi de serviciu când nu prea aveam alte ingrediente la îndemână și trebuia să iau ceva de mâncare la mine.

Ai nevoie de: brânză de vaci, ardei gras sau capia, pătrunjel sau mărar.

Am pus brânza într-un bol și am zdrobit-o cu furculița (o poți da și prin răzătoare dar eu am preferat un vas mai puțin la spălat). Am tocat ardeiul și pătrunjelul (ca pentru supă), le-am pus în bol peste brânză, le-am amestecat foarte bine și am mai adăugat jumătate de pahar de lapte de ovăz (este opțional).

Am amestecat din nou până am obținut consistența dorită, am pus-o într-o caserolă și am luat-o cu mine la serviciu alături de două felii de pâine și o furculiță.

Pentru a o servi la serviciu ai nevoie doar să-ți faci timp printre îndatoririle de serviciu, să deschizi caserola și să te apuci de mâncat (de preferat încet).

Rețeta are câteva avantaje:

  • se prepară rapid;
  • nu are nevoie de încălzire;
  • este sățioasă;
  • aduce un aport de vitamine și fibre prin ardeiul și verdeața conținute.

Dacă dorești să dai jos kilograme pune ardei din belșug și poți înlocui brânza cu urdă.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *