mihaelaanghel

iulie 6, 2017

Ouă ”alergate” pentru micul dejun

Știu această rețetă de la bunica mea. Ea folosea ouă de țară pe care le spărgea într-o farfurie cu untură încinsă aflată pe soba din bucătăria de vară. Presăra sare și începea să le amestece cu o lingură de aceea le numea ouă alergate. Ieșeau foarte gustoase și este prima rețetă pe care eu și fratele meu am învățat să o facem.

La aproape douăzeci de ani de atunci eu îți propun o variantă de ouă „alergate” la fel de gustoasă, dar mult mai prietenoasă cu silueta ta.

Ingrediente: 2-3 ouă, un praf de sare.

Cum se face: spargi ouăle într-o tigaie antiaderentă (fără a adăuga grăsime), presari putină sare, dai focul la foarte mic și amesteci ouăle continuu cu o lingură de lemn (de aceea se numesc ”alergate”.)  Oprești focul în fucție de cum îți plac: cu albușul mai cuagulat sau mai puțin cuagulat, le așezi pe o farfurie și le poți servi. Sunt foarte gustoase.

Dacă vrei le poți adăuga și puțina verdeață tocată pentru culoare și un plus de fibre.

Pont: daca nu ai o tigaie antiaderentă poți face ca mine. Pui hartie de copt într-o tavă cât s-o acopere, spargi ouăle în tavă, presari putina sare și le pui la cuptor la 200 de grade. Până se vor face va trebui să le amesteci de 2-3 ori. Gustul va fi la fel de bun, desigur fără grăsime adăugată, iar tava va fi ușor de spălat pentru că ai pus hârtia de copt.

  Poftă bună!        

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *